Hirdetés

Olcsóbb lesz a NAND flash memória, de mi ezt nem érezzük



|

A túl nagy készletek miatt rövid távon csökkennek a vételárak, de ehhez hamar igazodnak majd a nagyok.

Hirdetés

Aki nem fél maga felújítani az otthoni PC-jét, annak a leglátványosabb megoldást még mindig egy SSD beszerzése és beszerelése jelenti. Sajnos a végre mérséklődő árazások mellett is még mindig elég horroráron kaphatóak a DDR4-es memóriák és a videokártyák. 

Hirdetés

Miközben az SSD-k árazásával nincs ilyen nagy gond, addig a helyzet talán még tovább is javulhat. Mindez annak köszönhető, hogy a NAND flash memóriák készletei túl nagyok, még úgy is, hogy korábbi problémák miatt a globális termelés 3,5 százalékot zuhant a múlt hónapban (egy akkora százalékos arány pedig nagy gondot jelent alapesetben). 

A NAND-gyárakba gőzerővel fektetnek be az óriáscégek, mindenki szeretne egy szeletet a tortából. A piacon egyre nagyobb az igény a minden eddiginél nagyobb tárhelyre, ráadásul a mesterséges intelligencia és a hasonló technológiák is kedveznek ilyen szempontból a gyártóknak. 

A lényeg az, hogy mostanában jó ötlet SSD-t vásárolni. Még akkor is, ha rövid távon a NAND flash memóriák további áresése várható - a szakértők szerint ugyanis ebből nem sokat éreznek majd a fogyasztók. 2018 második felében a helyzet megváltozik, a nagy gyártók ugyanis csökkentik a termelést, hogy a piaci igényekhez igazodjanak. Vagyis a túlkészletekből szűkös készleteket csinálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.