Hirdetés

Olcsóbbak lesznek a Samsung 860 QVO SSD-k



|

QLC NAND flash technológiára épít majd a Samsung következő SSD-sorozata, amely olcsóbb lesz, mint az EVO széria.

Hirdetés

A Samsung még októberben szellőztette meg, hogy mire készül az SSD-k piacán. Az ütemterv alapján közelednek a QLC-s SSD-k, most pedig új információk futottak be ezekről a közelgő termékekről. 

Hirdetés

Ami azt illeti, számos európai online kereskedőnél felbukkantak az új meghajtók. Az új Samsung 860 QVO adattárolók francia és olasz oldalakon is megtalálhatóak, vagyis a megjelenésre rövidesen sor kerül. 

Az új SSD-k 2,5 hüvelykes formátumban, SATA csatolófelülettel jelennek majd meg. A QVO név egyébként azt jelenti, hogy a szériát minőségre és értékre optimalizálták. A meghajtók teljesítménye a szekvenciális olvasási és írási sebességek terén az 550 és 520 MB per másodpercet éri el, a másodpercenkénti I/O-műveletek száma 96 000 és 89 000. 

Legalább három eltérő verzióra lehet számítani. 1, 2 és 4 TB-os tárhelyű modellek biztosan jönnek, ezeknek a nettó ára 117,5; 225,96 és 451,93 euró lesz. Ez azt jelenti, hogy az új modellek olcsóbbak lesznek, mint az EVO szériás meghajtók. Egyes források szerint a QVO széria még decemberben elérhetővé válik. 

A QLC technológia egyébként sűrűbb tárhelyet garantál, mint a jelenlegi TLC-s 3D NAND chipek. Bár a költségek alacsonyabbak, az új technológia komplexitása egyes vélemények szerint hátrányt jelent a teljesítmény és a tartósság terén; ugyanis a QLC-s modellek eddig nem teljesítenek jól írás közben, ha kifogynak az SLC cache-ből. A komplex tesztek majd eldöntik, hogy mi az igazság. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.