Hirdetés

Olcsóbbak lesznek az SSD-k



|

Készen áll a debütálásra a Micron 96-rétegű 3D NAND technológiája, ennek hála pedig az SSD-k árai is csökkennek majd.

Hirdetés

A Micron a legutóbbi pénzügyi jelentésében elárulta, hogy készen áll a debütálásra a 96-rétegű 3D NAND technológiája, konkrétan nagy mennyiségben áraszthatja el a piacot 2018 második felében. 

Hirdetés

A legtöbb mai SSD 32-rétegű technológiát használ, a legutóbbi meghajtókban pedig 64-rétegű flash chipek vannak (mint például a Crucial MX500-ban). 

A 96-rétegű 3D NAND flash chipek a harmadik-generációt jelentik, és a lapkánként mért tárhely-kapacitást értelemszerűen tovább emelik. Ennek hála az eszközök nem csak kisebbek, energiatakarékosabbak is lehetnek. 

További jó hír, hogy a jelenlegi, 64-rétegű technológiára építő meghajtókhoz mérten olcsóbbak is lesznek az új adattárolók. Vagyis az SSD-k vételárai tovább csökkennek, és mindennek mérséklődhet az ára, amiben flash memória kap helyet. 

További érdekesség, hogy a Micron szerint az 1X nm-es (18 nm-es) DRAM-gyártás túllépi az idei évben az előző-generációs gyártásokat. A 15/16 nm-es DRAM-ok szállítása még az idei év második felében megkezdődik, és zajlanak a további fejlesztések is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.