Hirdetés

Ömlött ki a pénz a Twitterből, ezért kellett kirúgni a dolgozók felét Musk szerint



|

Legalább szép végkielégítést kaptak - tweetelte a milliárdos.

Hirdetés

Úgy tűnik, most már ez a dolgok rendje: a frissen megvett Twitteren, CEO-ként teregeti ki a belső ügyeket Elon Musk. Most például azt posztolta, hogy azért volt szükség arra, hogy a vállalat dolgozóinak több mint felét hirtelen, egyik napról a másikra, emailben rúgja ki, mert elképesztő mennyiségű pénzt vesztett a cég naponta a túl sok alkalmazott miatt.

Naponta konkrétan 4 millió dollár ömlött ki a Twitterből, és kompenzálnia is kellett valamivel a 13 milliárdos adósságot (plusz a kamatokat), amely az adás-vétel során keletkezett.

Musk hozzátette: minden kirúgott dolgozó (nagyjából 3700 ember) korrekt, három hónapnyi fizetésnek megfelelő végkielégítést kapott, amely a jogilag kötelező duplája. Ezzel nyilván azt kompenzálta, hogy szabálytalanul, azaz nem legalább 60 nappal előre szólt az alkalmazottaknak, hogy tömeges leépítés közeleg; ezért egyébként be is perelték őt.

Hirdetés

A milliárdos korábban arról panaszkodott, hogy "aktivistacsoportok" gyakorolnak nyomást a hirdetőkre, ezzel is veszteséget okozva a cégnek, mellesleg "veszélyeztetve az amerikai szólásszabadságot". 

Megszólalt a platform biztonságért felelős vezetője, Yoel Roth is. Tweetjéből kiderül, az alá tartozó Trust & Safety részleg "csupán" 15 százalékát bocsájtották el, azaz a moderálást és a felhasználók biztonságát nem veszélyezteti a leépítés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.