Hirdetés

Optikai billentyűzettel támad a Razer Blade 15 Advanced gamerlaptop



|

Ez a világon az első laptop, amelyben már optikai billentyűzet található - de azért más szempontból sem átlagos.

Hirdetés

A Razer gamerlaptopjairól a gyors és erős CPU és GPU, valamint az RGB-s fények és magas képfrissítésű kijelzők juthatnak eszünkbe. A Razer Blade 15 Advancedre azonban más dolog miatt emlékszünk majd. 

Hirdetés

Ez lett ugyanis a világon az első laptop, ami már optikai billentyűzetet kapott. A gombok alatt optikai kapcsolók lapulnak, amelyek remek lenyomási érzetet garantálnak, ellenben azonnal regisztrálják a lenyomást, és villámgyors bevitelt eredményeznek. 

Nagyon röviden és tömören az a lényeg, hogy az optikai billentyűzetnél a mechanikus alkatrészek helyett fényt használnak. Mozgó alkatrészek persze így is vannak, a billentyűk például. De a lenyomást nem mechanikus kapcsoló érzékeli, hanem infravörös fénysugár. 

A Razer szerint a rendszer így gyorsabban érzékeli a gombnyomásokat, illetve kisebb erőt is kell kifejteni a leütéshez. Vagyis a gamerek több parancsot adhatnak ki kevesebb idő alatt. Az RGB-s világítás pedig ezúttal sem hiányzik. 

A Razer Blade 15 Advanced csak egy konfigurációban létezik ilyen billentyűzettel: 2650 dollárért 15,6 hüvelykes, 1080p-s, 240 Hz-es kijelző jár, Intel Core i7-9750H CPU-val, NVIDIA GeForce RTX 2070 grafikával, 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.