Hirdetés

Jöhetnek az akár 50 méteres Thunderbolt 3 kábelek



|

Eddig csak néhány méterre nyújtózkodhattunk, de mostantól átlógathatjuk a madzagot a szomszédhoz is.

Hirdetés

A Thunderbolt 3 szabványra építő kábelek általában maximum pár méter hosszúak lehetnek, a jel ugyanis a réz vezetékezés miatt hosszabb távolságon már legyengül. A megoldás előnye azonban az, hogy akár mellőzhető is a tápcsatlakozó. Van azonban egy alternatíva a hosszabb kábelek érdekében, méghozzá az optikai Thunderbolt 3 kábel. Ezek fényt használnak a jel hosszú távú továbbítása során. Persze az optika egyáltalán nem új találmány a vezetékes adatkábelek világában, de a Thunderbolt 3 szabvány alatt csak késve és lassan érkezett meg a bombabiztos megoldás.

Hirdetés

Persze a legtöbb felhasználónak nem kell néhány méternél hosszabb kábel, és a költségek is közbeszólnak, ezért is kellett sokat várni. Most viszont a tajvani Areca jóvoltából jönnek a 10, 20 és 30 méteres kábelek, ezek 559, 699 és 799 dollárba kerülnek, értelemszerűen profik számára készülnek. Emellett azért azt tudni kell, hogy ezek csak adattovábbításra jók, az USB-t és a tápot nem tudják kiváltani. 

A jövőben lesz a kínálatban 50 méteres, de rövidebb, 5,5-6 méteres kábel is. Hamarosan a Corning is hoz ilyeneket a piacra, hasonló mérettartományban és árfekvésben. Ezek évek óta készülnek, de a piaci megjelenésükre egy kicsit még várni kell. Időközben persze az USB4 és a Thunderbolt 4 is érkezik majd, amire ismét ki kell találni valamit, ha nagyobb távolságokat akarunk így áthidalni, de ez még a jövő zenéje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.