Hirdetés

Óriási fejlődés jön a Bluetooth-alapú zenehallgatás terén



|

Már az MWC előtt bejelentésdömpingbe kezdett a Qualcomm: nagy fejlődés várható a Bluetooth-alapú zenélés és a WiFi világában is.

Hirdetés

Bár az MWC startjára még várnunk kell, a Qualcomm úgy döntött, hogy már a show előtt bejelentésdömpingbe kezd. Ennek megfelelően árulkodott az ARM-alapú processzorral szerelt windowsos PC-k startjáról, bemutatott egy Snapdragon 845-alapú VR-headsetplatformot, egy új AI-platformot, illetve egy 802.11ax-képes megoldást okostelefonokba, táblagépekbe és laptopokba. 

Hirdetés

Akadt néhány érdekes bejelentés a Bluetooth-alapú zenéléssel kapcsolatban is. Az óriásnak van egy új lapkája, ami jobb üzemidőt garantál a teljesen vezeték nélküli fülhallgatók estében, illetve kiderült az is, hogy a Snapdragon 845-re építő eszközök képesek lesznek egyszerre több eszközre streamelni a hangot. 

Ez utóbbi éppen a Bluetooth 5.0 egyik nagy újdonsága, tehát nem meglepő, hogy a Qualcomm friss chipje is képes rá. A cég szerint azonban a Broadcast Audio technológia azt is lehetővé teszi, hogy az eszközöket könnyedén állítsuk be, párosítsuk, majd kezeljük. 

Az újításoknak hála a hangot egyszerre több hangszóróra vagy fül/fejhallgatóra is átküldhetjük, úgy, hogy mindegyiken szinkronban van a lejátszás. Ennek köszönhetően egyszerre többen is hallgathatják ugyanazt a zenét fülhallgatókon keresztül, esetleg többszobás audioélmény varázsolható több hangszóróval. 

Mivel a Broadcast Audio benne van a Snapdragon 845-ben, ezért idén sok zászlóshajó frissít majd ezzel a funkcióval. Több Bluetooth-os audiochip is tudja ezt, név szerint a QCC5100, a CSR8670, a CRS8675 és a CSRA68100. A QCC5100-nál ráadásul a jobb és a bal fülhallgató összekötésére sincs szükség. A Qualcomm szerint hanghívások és zenehallgatás közben 65 százalékkal kevesebbet fogyaszt az új chip, mint az elődje. Az MWC-n jönnek az első erre építő termékek is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.