Hirdetés

Orosz kémnek akarják feltüntetni a Kasperskyt



|

A Bloomberg szerint az orosz titkosszolgálatnak dolgozik a Kaspersky Lab, amely szerint viszont teljesen valótlanok az állítások; nevetséges és alaptalan összeesküvés-elméletről van szó.

Hirdetés

A Bloombergen nemrég megjelent egy írás, amely azzal vádolta meg a Kasperskyt, hogy az orosz titkosszolgálattal dolgozik. Állítólag e-mailek bizonyítják, hogy a biztonsági cég az orosz hírszerzésnek fejlesztett termékeket, illetve elkísérte az ügynökeit a razziákra. A lap szerint olyan projekteken dolgoztak közösen, amelyről a Kaspersky tudta, hogy megalázó lenne, ha kiderülne. 

Hirdetés

Eugene Kaspersky, a cég ügyvezetője szerint az állítások nevetségesek, és alaptalan összeesküvéselméletet jelentenek. 

A Bloomberg egyébként azt is felfedte, hogy az FBI meglátogatta az otthonukban a Kaspersky amerikai dolgozóit, és meg akarta tudni, hogy kinek jelentenek, illetve milyen utasításokat kaptak Moszkvából a vállalattól. Eközben az amerikai katonaság számára megtiltották a Kaspersky termékek használatát. 

A Kaspersky Lab szerint pontatlan állításokat közölt a Bloomberg. A lap például azt írja, hogy a Kaspersky Lab megerősítette, hogy az e-mailek hitelesek. A cég szerint viszont nem is láthatták az állítólagos leveleket, ugyanis a Bloomberg a forrását védve nem mutatta meg azokat. A Bloomberg ráadásul a Kaspersky korábbi jogi ügyvezetőjét, Igor Chekunovot volt KGB-s tisztnek és rendőrnek állítja be. A Kaspersky szerint valójában határőr volt 2 évig a Szovjetunióban, a szervezeti struktúra akkoriban pedig a KGB alá tartozott. 

Az amerikai kormány ugyan nem talált bizonyítékot a Bloomberg állításaira, a kormányzatilag jóváhagyott beszállítók listájáról levette a Kasperskyt. Állítólag mindezt alapos mérlegelés és kivizsgálás után tették, ami rekordnak számít, elvégre a cikk megjelenése után néhány órán belül intézkedtek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.