Hirdetés

Oroszország kinyírja a VPN-t



|

Oroszország immáron törvényben tiltja a VPN-szolgáltatások használatát.

Hirdetés

Oroszországban életbe lépett egy olyan törvény, amely tiltja a VPN-ek használatát, illetve minden más internetes proxyszolgáltatás igénybevételét is. 

Hirdetés

A szakértők szerint ez egy újabb eszköze az oroszországi internetes szabadság megnyirbálásának, amit a hatóságok azért eszközölnek, mert az extrém nézetek és szélsőségek elterjedésétől tartanak. 

Vlagyimir Putyin még júliusban hagyta jóvá ezt a tervezetet, amely kötelezi az internetszolgáltatókat, hogy blokkoljanak minden VPN-szolgáltatást kínáló weboldalt. Sok orosz felhasználó VPN segítségével fért hozzá olyan tartalmakhoz, amelyeket alapból nem lehetne elérni Oroszországban. 

A nemzetközi média álláspontja szerint az orosz hatóságok évek óta korlátozzák az internetes szabadságot, többek között azzal, hogy bizonyos adatok tárolását orosz szervereken kérik az internetes cégektől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.