Hirdetés

Őrült laptoptervvel állt elő a Compal



|

A DuoFlip koncepció olyan zsanérokat használ, amelyekkel nem csak táblagép módba hajtható a képernyő, hanem a laptop billentyűzetének jobb oldalára is.

Hirdetés

Mostanra rengeteg gyártónak van olyan laptopja, amely táblagép módban is használható. Ezek nagyon praktikus eszközök, azonban a Compal úgy gondolta, lehet még fokozni a dolgot. Itt a DuoFlip koncepció. 

Hirdetés

Első ránézésre egy normál notebookot kapunk, a képernyő ugyanúgy emelhető fel, mint bármelyik más laptopnál. A kijelző a hibrideknél látott módon, 360 fokban hátra is hajtható, így a PC táblagép módban is bevethető. 

Van azonban egy speciális zsanér a gépen, ami lehetővé teszi, hogy a képernyőt ne hátra, hanem oldalra hajtsuk, vagyis úgy nyissuk ki a PC-t, mint egy könyvet. A billentyűzet jobb oldalára lehet ilyenkor hajtogatni a panelt. 

Ebben a módban jobb kézzel az érintőkijelzőt vagy a digitális tollat lehetne használni, bal kézzel szöveget bevinni vagy gyorsgombokat nyomkodni. A módok közötti váltáshoz össze kell zárni a laptopot, majd átállítani a zárási mechanizmust. 

Azt nem tudni, hogy a Compal elindítja-e az eszköz sorozatgyártását, de az IF Design Guide éves versenyére benyújtotta a terveket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.