Hirdetés

Összeállt az NVIDIA és a Volvo



|

2020-tól a Volvo beépíti a járműveibe az NVIDIA Drive AGX Xavier számítógépét.

Hirdetés

Az NVIDIA nagyon sokat foglalkozott már a mesterséges intelligenciával és a robotautókkal, mindennek az eredménye pedig kezd megmutatkozni. A Volvo ugyanis bejelentette, hogy szövetségre lép az NVIDIA-val, és annak a Drive AGX Xavier számítógépét beépíti a következő-generációs járműveibe. 

Hirdetés

Az új rendszer már négyes szintű önálló működést tesz lehetővé, ugyanakkor a kezdetekben ezt 2+ szintre korlátozzák, vagyis az új Volvók nagyjából azt tudják majd, mint a jelenlegi Tesla autók. 

Az NVIDIA rendszerét hasznosító első Volvók 2020 elején jelenhetnek meg a piacon. Nem csak az autó környezetét monitorozza majd a rendszer, hanem a sofőr fej- és szemmozgását is, és igyekszik felfedezni az olyan eseményeket, amelyekről a többi szenzor lemaradt. 

Érdekesség, hogy hasonló együttműködést kezdett idén az NVIDIA és a Volkswagen is, de az Uber és a Daimler is épített már NVIDIA technológiára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.