Hirdetés

Ősszel érkezhet az Nvidia GeForce RTX 3080, de nem ez lesz az egyetlen meglepetés



|

A videokártyák következő generációja nem egy, hanem egyből kettő új darabbal is sokkolhatja a piacot, ráadásul az RTX 3080 mellett egy még erősebb videokártya érkezhet.

Hirdetés

Valószínűleg még le sem zárult az Nvidia legutóbbi belsős nyomozása, mely a szivárgások forrását kereste, máris újabb információkkal rukkolt elő a témában kifejezetten jól értesültnek tűnő Igor's Lab, aki megbízható belsős forrásokra hivatkozik. Ezek alapján már a nyakunkon van az RTX 30xx szériás videokártyák megjelenése, ráadásul jóval többet kapunk, mint azt előre sejteni lehetett.

Hirdetés

A szivárogtatás szerint augusztusban kezdődik meg az új videokártyák tömeggyártása, ezután pedig nem sokkal a hivatalos bejelentéssel is számolhatunk, mely akár már a Gamescom 2020 digitális rendezvényén érkezhet, de egy önálló eseményt is kaphat szeptemberben. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy ekkor láthatjuk majd először a GeForce RTX 3080-at, de a forrás azt állítja, hogy ezzel együtt az erősebb RTX 3090 is érkezhet.

A névből kiindulva ez valószínűleg egy x90-es chippel lesz felszerelve, ami már csak azért is érdekes, mert a GTX 690-óta nem jelentett meg ilyet a cég. Nagy kérdés, hogy ez a videokártya helyettesíti-e a korábban pletykált RTX 3080 Ti-t, vagy még annak bejelentésére is várhatunk a jövőben. Ha hihetünk a forrásnak, akkor az Nvidia még a közeljövőben tisztázza ezeket a kérdéseket. Persze azért a pezsgőbontással (vagy éppen a kaszák kiegyenesítésével) mindenképp érdemes megvárni a hivatalos bejelentést is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.