Hirdetés

Összeomolhatnak a Lenovo ThinkPad laptopok az új Windows 10 frissítéstől, itt a megoldás



|

Ha a frissítés után a "kék halál" áldozatául esik a Lenovo géped, akkor nem benned van a hiba, de a Microsoft kínál egy átmeneti megoldást.

Hirdetés

Se szeri, se száma azoknak a Windows 10 frissítéseknek, melyek után valamilyen eszement hibajelenséget produkált az emberek gépe. Most a Lenovo ThinkPad tulajok számára okoz fejtörést a Microsoft által kiadott legújabb frissítőcsomag, de szerencsére a gyártó már tisztában van a problémával és dolgozik a megoldáson.

Több felhasználó is jelezte, hogy a legutóbb települt Windows 10 frissítés után fellépett nála a BSOD-hiba, mely magyarul csak kék halál néven híresült el. A gond több tevékenység közben is felléphet a 2019-es vagy annál újabb ThinkPadeken; ilyen például a Lenovo Vantage alkalmazás elindítása, a Windows Defender víruskeresőjének futtatása, de van olyan is, akinél már a laptop elindítása kiváltja a hibajelenséget.

Hirdetés

A Lenovo és a Microsoft tisztában vannak a gonddal, és már gőzerővel dolgoznak azon, hogy valahogyan megoldják a sok felhasználót érintő problémát. A bökkenőt a jelek szerint az újabb ThinkPad modelleken található Enhanced Windows Biometric Security funkció okozza. Ebben az esetben a következő üzenet jelenik meg a kék képernyőn: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED.

A gyártók jelenleg egy átmeneti megoldást javasolnak azoknak, akiket érint a hiba: lépjünk be a BIOS-ba, ahol a Security menüponton belül, a Virtualization menüben ki tudjuk kapcsolni a Enhanced Windows Biometric Security funkciót. Ezt követően egy újraindítás után ismét működnie kell az operációs rendszernek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.