Ősztől ügyesebben frissít a Windows 10

|

Az őszi alkotói frissítéstől kezdve sokkal kevesebb ideig kell nélkülöznünk a PC-t, amikor a Windows frissít.

Aki Windows 10-et használ, az általában nem örül különösebben, ha frissítés érkezik az operációs rendszerhez. Elvégre a veszélyek miatt muszáj naprakész állapotban tartani a PC-t, azonban egy-egy frissítés kényszerű újraindításokkal jár, amelyek során nem tudjuk használni a gépet. Ez a cégek számára még kellemetlenebb lehet. 

Hirdetés

A Windows frissítési folyamata alapvetően két fázisra épít: egy online szakaszra és egy offline részre. Az online rész során a rendszer ellenőrzi, hogy van-e elérhető új frissítés, majd aktív módon letölti a szükséges rendszerfájlokat, és eközben továbbra is lehetővé teszi a munkát. 

A második szakasz az offline, amikor a frissítés nagyja történik. Ilyenkor a PC nem használható. 

A Microsoft ezt a részt finomítja, ezért immáron a felhasználói tartalmak (appok, beállítások, konfigurációk) mentése és az új rendszerfájlok telepítése az online szakaszba költözik. 

Azzal, hogy egyes elemeket átvisznek az online frissítési szakaszba, az sokkal hosszabbnak tűnik majd. A Microsoft azonban nem akarja az offline eltöltött időt megnyújtani, illetve a munkát sem zavarná meg, ezért a frissítési folyamatnak alacsony prioritást ad a legjobb teljesítmény érdekében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!