Hirdetés

Öt szoftver, ha profi produkciós céget alapítanál – teljesen ingyen



|

Lehetséges hollywoodi színvonalú stúdiót működtetni úgy, hogy egyáltalán nem költesz szoftverre? Mi azt mondjuk, igen, és meg is mutatjuk, hogyan.

Hirdetés

Az internet csodálatos hely, nem csak azért, mert minden is megtalálható rajta, hanem azért is, mert mindennek megvan az ingyenes változata. Ez ráadásul már rég nem azt jelenti, hogy kompromisszumokat kellene kötnöd és lemondanod fontos funkciókról, vagy reklámokat elviselned lépten-nyomon: a közösségi fejlesztésnek hála az itt bemutatott szoftverek felveszik a versenyt a több ezer dolláros nagy testvéreikkel, esetenként le is körözik őket.

Íme tehát öt szoftver, amit nem hagyhatsz ki, ha vizuális tartalomgyártásra (oké, mondjuk ki: művészeti pályára) adnád a fejed, azaz képeket, fotókat, videókat készítenél.

Az Adobe pár éve változtatott üzletpolitikáján: mindenki számára hozzáférhetővé tette profi szoftvereit viszonylag olcsón, így a fotósok és képszerkesztők is megfizethető csomagot vehetnek akár havi 12 euróért. Ennek fényében már nem az a fő érvünk a GIMP mellett, hogy a Photoshoppal - a szoftverrel, amellyel a legtöbbször összehasonlítják - szemben ingyenes, igaz a kezdők számára csábító, hogy kötöttségek és a próbaidőszak végének fenyegetése nélkül kipróbálhatják tudásukat. Szerencsére bőven akadnak erényei a nyílt forráskódú fotó- és képszerkesztőnek, amelyek miatt nyugodt szívvel ajánljuk akár a Photoshop helyett is.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.