Hirdetés

Parkolópályára kerülhet a Battlemage – ennyi volt az Intel videokártyás próbálkozása?



|

A legfrissebb hírek szerint a vállalatnál nem túl magabiztosak a következő generációs GPU-kat illetően.

Hirdetés

Az Alchemyst család volt az Intel első próbálkozása az új generációs diszkrét grafikus chipek világában, és bár a megjelenéskor nem volt óriási a siker, hónapok megfeszített munkájával sikerült kifejezetten megnyerő ajánlatot faragni az alsó-középkategóriás videokártyákból.

Ennek köszönhetően sokan várják a következő, Battlemage néven emlegetett szériát, de ha hihetünk a szivárogtatóknak, nem érdemes fél lábon állni, amíg ezek a boltok polcaira kerülnek.

Hirdetés

Egy Golden Pig Upgrade nevű szivárogtató (aki az elmúlt években már számtalan alkalommal fején találta a szöget) Weibón osztotta meg a követőivel, hogy a Battlemage még sehol nincs, és jövőre sem várható a "DG3". Ez a "discrete graphics" harmadik generációját, vagyis a Battlemage / Xe2-HPG kártyákat takarja. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az integrált chipeket is érinti-e a csúszás, vagy csak az asztali gépekbe szánt, dedikált videokártyákat, de ha már a Battlemage kapcsán ilyen nyögvenyelősen mennek a dolgok, akkor a következő, Celestial néven emlegetett generáció évekre lehet. Az is elképzelhető, hogy az Intel teljesen elengedi ezt a vonalat, de látva, hogy mennyi energiát fektettek az Alchemyst finomhangolására, nagy kár lenne érte.

Akárhogy is, amíg a kékek hivatalosan meg nem erősítik vagy nem cáfolják az információkat, kezeljük az egészet pletykaként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.