Hirdetés

Prémium középkategóriát teremt az új Snapdragon 710



|

Bemutatkozott a Qualcomm legújabb lapkája, amely új színt visz a középkategóriás okostelefonok világába.

Hirdetés

Bemutatkozott a Qualcomm Snapdragon 710-es chipje, ami a középkategóriában indul, és a tavalyi Snapdragon 660-hoz képest jobb teljesítményt, erősebb grafikát, hosszabb üzemidőt és gyorsabb hálózati teljesítményt garantál. 

Hirdetés

Ez az első tagja a Snapdragon 700-as szériának, ami prémium funkciókat hoz a középkategória drágább modelljeibe. A Snapdragon 710-re építő első okostelefonok az idei év második felében mutatkozhatnak be. 

A chip egy 10 nm-es, 8-magos processzort rejt magában, két 2,2 GHz-es és hat 1,7 GHz-es maggal, amelyek a Kryo 636-os architektúrára alapoznak. Mindezt Adreno 616-os grafika és Spectra 250 ISP kísérik. A fogyasztás 4K-s videó felvételekor is csökkent, a hardvergyorsított zajcsökkentés támogatása adott, ahogy a mélységérzékelésé is. 

Az X5 LTE-modem akár 800 Mbps-os letöltéseket is lehetővé tesz, illetve van 802.11ac-s WiFi és Bluetooth 5 is. Mesterséges intelligenciában kétszer erősebb az új chip, mint a Snapdragon 660 - mindez a többmagos AI Engine-nek köszönhető, ami besegít az arcfelismerésnél, a videóknál és a portréfotózásnál is. A 800-as szérián kívül ez az első Qualcomm lapka, ami támogatja a 4K-s HDR-t, valamit a tömörítetlen 10 bites színeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.