Hirdetés

Processzortervezőt vesz a Wave Computing



|

A Tallwood továbbadja az Imaginationtől felvásárolt, processzortervezéssel foglalkozó MIPS divíziót.

Hirdetés

Az Imagination Technologies tavaly veszítette el az egyik legjelentősebb partnerét, az Apple-t, amelynek addig grafikus technológiát szállított. Ezután a cég eladásra kínálta magát, és fel is darabolták, ugyanis a processzortervezéssel foglalkozó MIPS divíziót a Tallwood vásárolta fel. A cég többi részét a Canyon Bridge. 

Hirdetés

A Tallwood azonban most továbbadott a MIPS-en, ami ezúttal a kaliforniai Wave Computing kezébe kerül

Bár a MIPS processzorok nem olyan ismertek, mint az ARM vagy az x86 alapokra építők, a MIPS architektúra már több mint 3 évtizede jelen van. Az erre építő chipeket routerekben és IoT-eszközökben is használják. 

A múltban ezek kaptak helyet a konzolokban, PC-kben és szerverekben is, ugyanakkor a legutóbbi MIPS chipek már nem igazán versenyképesek ezeken a piacokon.

A Wave Computing a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulásra koncentrál, és a mostani felvásárlással felgyorsíthatja a stratégiáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.