Hirdetés

Profi tuningprogram készült az Intel Arc videokártyákhoz



|

Persze nem az Inteltől, ők egyelőre a driverrel is hadilábon állnak.

Hirdetés

Hosszú hónapokon keresztül csak pletykákat lehet hallani, majd szép lassan elkezdtek megjelenni az Intel saját diszkrét videokártyái, amik nem a legnagyobbakat célozzák, inkább a kiváló ár-érték arányukkal szeretnének kompetitívek lenni.

Jelenleg fogalmunk sincs arról, hogy mit tartogat a jövő, lesz-e következő generációja az Intel Arcnak, az viszont biztos, hogy mostantól tuningolható az első generáció.

Hirdetés

Ugyan az Intel még a videokártya gyári driverének stabilitásával is hadilábon áll, az ASUS jólismert overclock mestere, Peter "Shamino" Tan gyorsan elő is állt egy OC programmal, amivel mostantól az Intel diszkrét videokártyáinak számai is szabadon manipulálhatók.

Minimálisan eddig is befolyásolható volt ezeknek a kártyáknak a működése az Arc Control programon keresztül, ez azonban tényleg erősen limitált. A profi és elhivatott OC mestereknek így korábban semmi nem volt a kezükben, hiszen a harmadik féltől származó programok, mint például a hányatott sorsú MSI Afterburner még nem támogatja az Intel kártyáit (és lehet, hogy nem is fogja soha).

A Shamino által készített Arc OC Tool széleskörű testreszabásra ad lehetőséget, fontos azonban szem előtt tartani, hogy ez nem egy hivatalos Intel, de még csak nem is ASUS szoftver, így nem meglepő módon egy "használd a saját felelősségedre" üzenettel indít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.