Hirdetés

Negyedévente frissülnek a Qualcomm grafikus chipek, jön az első patch



|

A Samsung és a Google csúcsmobiljai kapnak elsőként frissítést, miközben a Google a játékfejlesztők számára készít finomhangoló szoftvert.

Hirdetés

A Qualcomm korábban ígérte meg, hogy negyedévente frissítené a Snapdragon lapkákban is ott lapuló Adreno GPU-k vezérlőit. Most érkezik is az első frissítés, ami nagy újdonság, hiszen az önálló driverfrissítések a mobilpiacon eddig nem voltak jellemzőek. Ezektől teljesítménynövekedést és extra funkciókat is remélhetünk, mindez főleg a mobilos gamerek számára érdekes. A terv szerint a Qualcomm az új Snapdragon SoC-k mellé 2-3 éven át adna negyedéves driverfrissítéseket. De nem közvetlenül, ezeket a gyártók kapnák, és tehetnék közzé a felhasználóknak. 

Hirdetés

Első közben a Snapdragon 865, Snapdragon 765 és Snapdragon 765G lapkák frissülnek, illetve a Snapdragon 855 is. A tényleges készülékeket nézve a Samsung Galaxy Note 10, Galaxy S10 (az Exynos chippel szerelt modellek is megkapják a GPU-frissítést) és Google Pixel 4 széria lesz az első. Mivel a patch elvileg nem érinti a különféle gyártók által a Google fölé húzott felhasználói felületeket, ezért esélyesen a többi mobilcég is hamarosan kiadhatja az első frissítéseket.

A Google segítségével pedig elkészült a GPU Inspector Tool is, aminek köszönhetően a fejlesztők még tovább optimalizálhatják a játékaikat. Volt már rá példa, hogy akár 40 százalékkal kisebb GPU-terhelést eredményezett a finomhangolás, simább játékmenet és hosszabb üzemidő mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.