Hirdetés

A Snapdragon 7c-vel és 8c-vel az olcsóbb laptopok is mindig online lehetnek



|

Az olcsóbb, de mindig online kapcsolatban lévő notebookokba szánja a Snapdragon 7c és 8c chipeket a Qualcomm.

Hirdetés

Az első Windows on ARM laptopok alapvetően okostelefonba szánt chipet kaptak, és igen gyenge teljesítményt hoztak. Azóta a Qualcomm direkt PC-kbe szánt lapkákon dolgozik, amelyek egyensúlyt találnak a mindig online kapcsolatban maradó világban a fogyasztás és teljesítmény között. 

Hirdetés

Tavaly a Snapdragon 8cx volt a nagy újdonság, ami elvileg az Intel 15 wattos U szériás chipjei ellen jött, de igazából a mai napig nem érkezett meg. Most mindenesetre van két újabb modell, a Qualcomm bemutatta az olcsóbb, mindig online laptopokba szánt Snapdragon 7c-t és 8c-t. 

A Snapdragon 8c egy 8-magos CPU, Kryo 490 magokkal, Adreno 675 grafikával és Snapdragon X24 LTE-modemmel, a maximum letöltési sebesség 2 Gbps lehet. Snapdragon X55 modemmel is társítható az 5G érdekében, a 4K-s HDR videók kezelése 120 fps mellett is megoldott, a rögzítés 30 fps mellett. A Snapdragon 850-hez képest akár 30 százalékos is lehet a teljesítménynövekedés. 

A Snapdragon 7c eközben a belépőszinten indul, 8 Kryo 468 maggal, Adreno 618 grafikával, a 4K HDR videók 30 fps mellett játszhatóak le, a Snapdragon X15 LTE-modem 800 Mbps-os letöltést tud összehozni. 

Mindkét chipet lapos, könnyű, passzív hűtésű PC-kbe tervezték, de a referenciadizájn mindig laptopot ábrázolt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.