Hirdetés

Ennyire lett erős a Snapdragon 865



|

Az eddig előkerült eredmények alapján nagyon erős a Qualcomm Snapdragon 865 csúcslapka, de nem ér fel az Apple A13 Bionic rendszerchiphez.

Hirdetés

Sok szempontból érdekes a nemrég végre hivatalosan is bemutatkozott Snapdragon 865, amely kizárólag 5G-s mobilokban lesz jelen: vagyis jövőre minden prémium androidos mobil 5G-s lesz, de a középkategóriában is tarol majd az őrület. A legtöbb embert persze az érdekli, hogy mennyire lett erős a Qualcomm új csúcslapkája. 

Hirdetés

Szerencsére már erre is van válasz, a Geekbench adatbázisából Ice Universe már elő is ásta az eddigi mérési eredményeket. A jelek szerint a valaha volt legerősebb Qualcomm chip  a Snapdragon 865, de megint alulmaradnak az Apple-lel szemben. 

A Geekbench adatbázisa szerint a Snapdragon 865 az egymagos teszten 4303, a többmagos mérésen 13 344 pontot szerzett. Az Apple A13 Bionic ezzel szemben 5400 és 13 900 pontokat ért el - ez a chip van az iPhone 11 szériában. 

Apró érdekesség, hogy nem csak az A13 Bionic győzte le a Snapdragon 865-öt, hanem a Samsung meglévő Exynos 9825 lapkája is többet, 4500 pontot ért el az egymagos teszten. A következő Exynos SoC pedig értelemszerűen csak erősebb lehet. 

Jó hír azért, hogy a Snapdragon 855 Plus 3700 és 11 400 pontja mutatja, a Qualcomm előre lépett. Ráadásul a 8K-s videók, az LPDDR5 RAM, a 144 Hz-es kijelzők és a 200 megapixeles kamerák is támogatottak a lapkánál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.