Hirdetés

Radeon Pro Vega grafikával frissít a MacBook Pro



|

November 14-én még erősebb grafikus vezérlővel újítanak a MacBook Pro laptopok.

Hirdetés

Az Apple nemrég mutatta be az új iPad Pro táblagépet, annak kiegészítőit, illetve feltámasztotta a MacBook Airt és a Mac minit. Volt azonban egy másik fontos újdonság is, amiről a bemutatón nem beszélt a gyártó. A MacBook Pro is frissül. 

Hirdetés

A MacBook Pro immáron AMD Radeon Pro Vega grafikus chippel lesz elérhető. Az Apple szerint ez 60 százalékos teljesítménynövekedést eredményez majd a Radeon Pro 560X-hez képest, ami az eddigi legerősebb GPU volt a MacBook Pro laptopokban. 

A professzionális felhasználókat célzó chipet 14 nm-es gyártástechnológiával készítik, tehát nem arról a 7 nm-es Vega 20-ról van szó, amit várhatóan az üzleti szektor számára még az idén piacra dob az AMD. A GPU kódneve Vega 12, és HBM2 memóriát használ, aminek hála jobban elfér egy notebookban (a hagyományos GDDR5-hez képest). A Vega Pro 20 összesen 20 számítási egységgel rendelkezik, a Vega Pro 16 pedig 16-tal. Ez 1280 és 1024 shadert jelent. Mindkét új konfiguráció november 14-én válik elérhetővé, egyelőre nem tudni mennyiért. Valószínűleg extrém magas vételárakkal számolhatunk. A jelenlegi, Radeon Pro 560X vezérlővel szerelt modell 1 059 990 forintba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.