Hirdetés

Rárepül a képernyőképekre a Windows 10



|

A Windows 10 legutóbbi előzetese sokat újít a képernyőképek készítése terén.

Hirdetés

A jövő héten szélesebb körben is elérhetővé válik a Windows 10 áprilisi megafrissítése, azonban ez kifejezetten azoknak szól, akik a rendszer stabil verzióját szeretnék használni. Az Insiderek számára időközben elérhetővé vált a legújabb előzetes build is. 

Hirdetés

A Windows 10 17661-es buildjében az egyik legnagyobb újdonság a frissített Windows Snipping eszköz, amellyel képernyőképek készítésére és feliratozására van lehetőség. 

Ami azt illeti, a Screen Sketch immáron különálló app formájában létezik. A Win + Shift + S billentyűk együttes lenyomására felugrik egy eszköztár, amellyel a képernyő egy részét a vágólapra helyezhetjük. Ha elkészültünk, akkor egy értesítésen keresztül juthatunk újra a Screen Sketch-be, amivel címkézhetjük, feliratozhatjuk a képet. 

Természetesen a Print Screen gomb lenyomására továbbra is elérhető marad a natív képernyőkép-készítés. 

A mostani buildben továbbra is tesztelhető a Sets funkció, amivel az ablakokat lapokként csoportosíthatjuk. Javult a HEIF formátum támogatása, a Focus Assist pedig automatikusan elindul, ha teljes képernyőben játszik valaki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.