Hirdetés

WiFi-gondokkal szenved a Raspberry Pi 4



|

HDMI kábellel és QHD felbontással vacakol a WiFi a Raspberry Pi 4 lapka PC-ken. Egyelőre csak átmeneti megoldás van.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben egyre többen kezdtek panaszkodni, hogy baj van a Raspberry Pi 4 WiFi-jével. Konkrétan akkor, amikor HDMI kábellel, QHD felbontás mellett használják a lapka PC-t. 

Hirdetés

A hibát Enrico Zini szoftvermérnök egy blogbejegyzésben részletesen taglalta, a jelenséget eltérő kábelekkel is sikerült reprodukálni.  Mike Walters pedig rájött, hogy RF-zajt bocsát ki a lapka PC ebben a felbontásban, ami zavarja a WiFi-csatornák egy részét.

A fejlesztők tudnak a hibáról, egyelőre átmeneti megoldással tudnak szolgálni. A jövőben lesz rendes firmware-frissítés a megoldáshoz, addig is azonban érdemes a routert 2,4 GHz-es módban a 4-es csatornára vagy a fölé állítani, esetleg egyenesen az 5 GHz-es sávra. 

A gyártó egyelőre ezeket az átmeneti megoldásokat javasolja a felhasználók számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.