Hirdetés

2 Ethernet porttal támad a Raspberry Pi legújabb alternatívája



|

Érkezik a NanoPi R2S lapka PC, amelynek az egyik fő érdekessége, hogy egyenesen két Ethernet portot kínál. Elvileg olcsóbb is lesz, mint a Raspberry Pi.

Hirdetés

A lapka PC-t keresők hamarosan újabb alternatívát vehetnek számításba. A FriendlyElec nemsokára piacra dobja a NanoPi R2S nevű lapka PC-jét, amely nem csak a Raspberry Pi 4 alternatívája, de egyenesen két Ethernet portot is hoz. A processzora négy ARM Cortex-A53 magot használ 1,5 GHz-es órajellel, 1 GB memóriával és egy USB 2.0 porttal. Memóriakártya ebben is használható. 

Hirdetés

Az előbbi adatokból látszik, hogy nem ez lesz a lapka PC-k királya, ráadásul az ARM Mali-450 MP2 GPU sem erőmű a maga 500 MHz-es órajelével. Hálózati projektekhez ugyanakkor ideális lesz az új NanoPi, ráadásul kisebb is, mint a Raspberry Pi 4 B. 

Konkrét árakról még nem volt szó, de a NanoPi R1S 25 dolláros árcédulájából kiindulva az R2S olcsóbb is lesz, mint a Raspberry Pi 4 B. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.