Hirdetés

Több mint 30 millió Raspberry Pi talált gazdára 2012 óta



|

2012 óta kínál lapka PC-ket a Raspberry Pi, és ez idő alatt több mint 30 milliót tudott eladni.

Hirdetés

Bár a Raspberry Pi csak 2012-ben debütált a piacon, ez idő alatt már több mint 30 millió lapka PC-t tudott eladni. Ezt az alapító Eben Upton maga árulta el a napokban. 

Hirdetés

Upton arra tippel, hogy a 30 milliós határt konkrétan december 12-én sikerült átlépnie a cégnek. Erről a Twitteren külön értekezett a követőkkel. 

A Raspberry Pi mára számos variáns formájában elérhető, de alapvetően egy olcsó lapka PC-ről van szó, ami teljes operációs rendszer futtatására is alkalmas, annak ellenére, hogy egy bankkártya méreteivel vetekszik. Monitor, egér, billentyűzet és még sok más is rögzíthető hozzá. 

A Raspberry Pi 4 ráadásul már olyan hardvert kínál, hogy akár komplett asztali PC-ként is megállja a helyét, 4 GB RAM-mal, 4-magos processzorral, gigabites Ethernettel, 802.11ac WiFi-vel, Bluetooth 5.0-val és két monitor támogatásával. 

A fejlesztők anno az oktatási intézményeket akarták kiszolgálni, illetve a fejlődő országokban újítani, de a termékeik azóta széles körben sikeresek, többek között az otthoni automatizáció és a robotika területén is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.