Hirdetés

Így csinálhatsz reklámblokkolót egy Raspberry Pi lapka PC-ből



|

Egy egyszerű projekt azt ígéri, hogy bő 10 perc alatt összerakhatod a saját reklámblokkolódat a lapka PC használatával.

Hirdetés

A netes reklámok nem feltétlenül az ördögtől valóak, és alapvetően el lehet viselni ennyi kellemetlenséget az ingyenes tartalomszolgáltatásért cserébe. Ugyanakkor sajnos tény, hogy sok helyen találkozhatunk túlzó vagy rosszindulatú használatukkal, ezért időnként jó ötlet átvenni az irányítást ezek megjelenése felett. Szerencsére a böngészőkbe könnyű reklámblokkolót telepíteni, de a mi a helyzet akkor, ha nagyobb kontrollt szeretnénk? Csak egy Raspberry Pi kell hozzá, ami aztán egyből bevethető Pi-hole kliensként. 

Hirdetés

A Pi-hole egy ideje már elérhető, a segítségével pedig blokkolható és követhető a forgalom a saját hálózatodon. Csak egy Raspberry Pi-re és egy script futtatására van szükséged. A Pi-hole ugyanakkor nem totális módon blokkolja a reklámokat, mert a dobozok továbbra is látszanak azok helyén, csak épp nem jelennek meg bennük a hirdetések. A követőkkel hasonló módon bánik el a Pi-hole, amelynek beállítása bő 10 perc a lapka PC-n keresztül, ezt ígéri legalábbis az egyszerű projekt. 

A Pi-hole persze nem tökéletes, ugyanis a YouTube-videókban megjelenő reklámokkal nem boldogul. Ellenben a hirdetések megfogása mellett másra is jó, ugyanis egy webes felületen megmutatja a blokkolt adatokat, a naplókat és sok más információt is, mindez pedig ingyenesen (adakozni persze lehet, ha valakinek tetszik a szoftver). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.