Hirdetés

Régebbi mobilokra is elérhető a Samsung One UI 3.1 frissítés



|

A Galaxy S21 sorozattal bemutatkozó rendszer a mai naptól számos egyéb korábbi készülékre is elérhetővé válik.

Hirdetés

A 2021-es okostelefonos trendekhez igazodó Galaxy család tagjai ugyan egyesek szerint hardveresen nem hoztak elegendő előremutató újítást, szoftveres fronton egy egyre kifinomultabb és funkciógazdagabb triót ismerhettünk meg az elmúlt hetekben. Az Android 11 és a gyártó saját fejlesztésű One UI felületének párosa szinte minden napra tartogat egy-egy új funkciót, és ennek most végre a korábbi évek Galaxy-tulajdonosai is örülhetnek.

A gyártó közlése szerint a mai naptól több készülékcsoport is várhatja a frissítési jelzést. Nemcsak az S21-es család elődmodelljeire érkezik az új szoftver, hanem a 10-es széria (Galaxy és Note) felhasználói is örülhetnek. Ráadásul a Samsung ezúttal egészen nagy kört rajzolt az érintett készülékek halmazának, a Galaxy A-széria több tagja is napokon belül a 3.1-es verziószámmal büszkélkedhet.

Hirdetés

Az aktuális frissítési ütemben érintett készülékek típusai:

  • Galaxy S20 sorozat
  • Galaxy S10 sorozat
  • Galaxy Note 20 sorozat
  • Galaxy Note 10 sorozat
  • Galaxy A50, A51, A70, A71, A80, A90

Prioritást ezúttal is a kártyafüggetlen készülékek kapnak, az új One UI készülékre történő megérkezése azonban régiótól függően változhat. Ez hatványozottan igaz lehet a szolgáltatói zárral rendelkező verzióknál, ám a többség még így is arra számíthat, hogy a hónap végéig befuthat készülékére a 3.1-es verzió.

Mivel a szoftver ezen kiadása a Galaxy S21-es trióval mutatkozott be, ezért joggal feltételezhetjük, hogy egy-két, eddig csak az új csúcsmodelleknél elérhető funkció használható lesz a korosabb modelleknél is. A Samsung egyelőre annyit közölt, hogy a képkészítés során használható Okos felvétel funkciót érintő fejlesztések kihasználhatók lesznek a korábbi telefonokon is, illetve új képszerkesztési lehetőségekkel is találkozhatunk.

A többi újdonság felderítése már a felhasználók feladata lesz, a vezeték nélküli Galaxy Buds fülhallgatók tulajdonosai mindenesetre azonnal észlelhetik a változásokat, a Pro verziónál ugyanis megjelenik a Dolby Atmos-alapon nyugvó Audio 360 funkció, míg a többiek az Automatikus, tablet és okostelefon közti átkapcsolással vigasztalódhatnak.

Mi lesz azokkal, akik most nem esnek bele a frissítési ütembe? A hajlított kijelzős Galaxy Fold készülékek várhatóan 1 hónapon belül kapják meg a One UI 3.1-et, míg a tabletes felhasználók tavaszi-kora nyári frissítésben reménykedhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.