Hirdetés

Régebbi processzorokkal is használható lesz a Windows 11



|

A Microsoft nem akadályozza meg, hogy a minimum követelményt el nem érő PC-kre is telepítsük az operációs rendszert.

Hirdetés

A Microsoft nemrég bejelentette, hogy az öregebb PC-ken sem lesz akadálya a Windows 11 telepítésének. A hivatalos minimum gépigény továbbra is érvényben marad, ám csak abban az esetben fogja megakadályozza a telepítést, ha valaki a Windows 10-ről frissítene a Windows Upgrade-programon keresztül.

Aki viszont olyan konfiggal bír, amely nem teljesíti a hardveres követelményeket, megkerülheti a falat a Windows 11 ISO fájl letöltésével és telepítésével, a módszernek azonban lehet egy komoly hátulütője.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis arról értesítették a The Verge-t, hogy a kerülőúttal élő felhasználók számára nem garantálják a Windows Update frissítéseit, még a biztonsági patcheket sem. A portál részletesebb tájékoztatást kért az ügyben, ám ezt cikkünk írásáig nem küldte el a Microsoft.

Az ISO-s megoldást követve mindenesetre semmiképp sem lesz mérvadó a CPU generációja, így bármely hardver játszik, amely legalább kétmagos, 1 GH-zes (64 bites) processzorral, 4 GB memóriával és 64 GB tárhellyel bír.

A kerülőútról szóló bejelentés mellett a Microsoft nemrég a Windows 11 gépigényét is frissítette. A támogatott CPU-k körébe immáron az Intel Core X-széria és a Xen W-széria is beletartozik, a Surface Studio 2-ben dolgozó Intel 7820HQ chippel együtt. A Windows Insider-programban pedig már tesztelik a hírhedt PC Health Check frissített változatát, ami az ígéretek szerint ezúttal használhatóbb tájékoztatást ad majd a rendszerünk kompatibilitásáról.

A redmondiak azt is bejelentették, hogy hivatalosan nem fogják támogatni az AMD Zen 1-es processzorait, mivel a pirosakkal együttműködve arra jutottak, hogy nem elég stabil a szoftver a 2017-ben piacra dobott szériával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.