Hirdetés

Régi alaplappal is működhetnek a Coffee Lake CPU-k



|

A legutóbbi szivárgások alapján a meglévő LGA1151-es alaplapokkal is használhatóak lehetnek az Intel következő processzorai.

Hirdetés

Több érdekesség is kiderült SiSoftware-szivárgások következtében az Intel közelgő Coffee Lake processzorairól. 

Hirdetés

A legérdekesebb talán az, hogy a jelek szerint az új CPU-k visszafelé kompatibilisek lesznek az LGA1151-es alaplapokkal. A 200-as szériás modellekkel biztosan, de lehet, hogy a 100-as szériás lapkakészletekkel is. 

Több megjegyzés szerint is túlzás lenne az utóbbi, elvégre ha egy gyártó úgy dönt, hogy BIOS-frissítéssekkel támogatja a régebbi termékeit, akkor lemond az újabb, 300-as szériás lapkakészletekre építő alaplapok eladásairól. 

A szivárgások alapján egyébként egy hatmagos Coffee Lake chipet (3,5 GHz-es órajellel) a Kaby Lake S platformon teszteltek, ami 200-as szériás lapkakészletre alapozott. 

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy ha a Coffee Lake megérkezik, könnyebb lesz PC-t frissíteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.