Hirdetés

Repült egy tisztát, majd landoláskor robbant egy nagyot a SpaceX rakétája – már megint



|

Két hónapon belül ez a második prototípus, ami odalett.

Hirdetés

Sikeres repülés után ismét robbanással végződött a SpaceX újabb Starship prototípusának kilövése, zsinórban másodjára - írja többek közt a The Guardian.

Körülbelül 10 kilométeres magasságig szállt az 50 méter hosszú Starship SN9 Texas déli részén. Úgy tűnt, minden jól halad, csak hát nem sikerült időben, a landolás előtt egyenesbe helyezni a gépet, így az a földbe csapódott és felrobbant.

"Egy kicsit még dolgoznunk kell a landoláson. Ne feledjék, ez csupán tesztrepülés."

- foglalta össze John Insprucker, a kilövés kommentátora. 

Hirdetés

A végső soron civilek szállítását és a Mars kolonizálását megcélzó, de most még csak a többéves folyamat egyik korai technológiai lépcsőfokaként szolgáló prototípust eredetileg már a múlt héten ki akarták lőni. Igen ám, de az amerikai Szövetségi Légügyi Hivataltól (FAA) nem kapták meg akkorra a szükséges engedélyeket, miután az FAA kifogásolta, hogy a december 9-i, szintén robbanással végződött tesztrepülésre nem teljesített minden biztonsági előírást az Elon Musk vezette cég. Most mindent rendben találtak a repülés előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.