Hirdetés

Részben hulladékból készült, de extra környezettudatos az új Xbox kontroller



|

Flakonok és CD-k maradványait hasznosították újra, és az elemeknek is búcsút intettek az Xbox tervezői az új kontroller esetében.

Hirdetés

Az Xbox mostanában nagyon erősen rástartolt a környezettudatosságra, az Xbox Series X|S és Xbox One beállításai a közelmúltban úgy változtak, hogy a gép a lehető legkevesebb energiát fogyassza. Ezzel egyébként nem csak a környezetnek teszünk jót, spórolhatunk is, miközben nem kell komoly kompromisszumokat kötnünk.

Akinek fontos az újrahasznosítás és a fenntarthatóság, az értékelni fogja az Xbox a napokban bemutatott, új kontrollerét, a Remix Special Editiont, aminek egyharmada újrahasznosított anyagokból készült.

Hirdetés

Találhatók anyagában CD-k és kannák maradványai, autók fényszóróinak burkolatából újrahasznosított elemek, illetve Xbox One-os kontrollerek alkatrészeit is újrafeldolgozták.

A dizájn esetében is törekedtek arra, hogy az eszköz a természetet idézze: elől zöld, hátul fás mintázatú, valamint kék.

A kontrollerhez nem Duracell elemek járnak, hanem egy tölthető akkumulátor a hozzá való kábellel, viszont ennek eredményeképp az eszköz drágább is, mint a hagyományos változatok: 33 980 Ft-ot kell fizetnünk érte. Az akksi 4 óra alatt feltölt, és 30 órán át használható. Április 18-ától lesz érdemes keresni az üzletekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.