Hirdetés

Részben megint leállt a Windows 10 októberi frissítése



|

Megint gond van a Windows 10 legutóbbi nagy frissítésével, de ezúttal csak az Intel bizonyos processzorainál jelentkezik az egyébként már ismert hiba.

Hirdetés

Meglehetősen döcögősen indult a Windows 10 októberi frissítése. Mostanra a Microsoft elvileg minden hibát elhárított, így az alaposabb tesztek után újra elindult a nagy frissítés. Sajnos azonban a Microsoft megint kénytelen volt részben leállítani azt, legalábbis bizonyos rendszereken, amelyek integrált grafikus vezérléssel rendelkező Intel processzort használnak, meghatározott illesztőprogramokkal. 

Hirdetés

A gond az, hogy az októberi frissítés telepítése után többé nincs audiolejátszás, ha a monitor az integrált GPU-hoz csatlakozik. A hiba egyébként már ismert, másfél hónapja

Éppen ezért a Microsoft minden érintett rendszeren blokkolja a frissítés telepítését. A gondot állítólag az okozza, hogy olyan driververziók kerültek az OEM-ekhez, amelyek véletlenül nem támogatott funkciókat kapcsoltak be. 

A megoldást a frissített driver telepítése jelenti (az előre összerakott gépeknél persze akadhat gond, és meg kell várni a gyártók külön frissítését). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.