Hirdetés

Rettentő vékony és nagyon könnyű a Huawei MateBook X



|

Még kevesebbet nyom, mint a Huawei MateBook X Pro, pedig a maga 1,33 kilogramjával az sem súlyos.

Hirdetés

Remek ötlet volt a Huaweitől, hogy belépett a laptoppiacra, és stílusos, könnyű, dizájnban és teljesítményben is a MacBook Air méltó vetélytársának számító masinákat készít. Ma bemutatkozott a következő generációs MateBook X, melynek dizájnja csak kis mértékben változott, viszont több tekintetben fejlődött elődjéhez képest.

Hirdetés

Súlya mindössze 1 kg, vastagsága 13,6 mm, viszont a kijelzője egy kicsit összement, 13,9" helyett szimplán 13"-os - felbontása ugyanakkor 3000x2000-es maradt. A képernyő az sRGB-t 100%-ban lefedi, fényereje maximum 400 nit, és érintős is egyben. 

Belül egy Intel Core i5-10210U vagy egy Core i7-10510U lapul, ami mellé 8GB vagy 16GB LPDDR3 memória és egy legfeljebb 512GB-os PCIe NVMe SSD választható. Akksija 42Wh-s, ami kisebb, mint az X Pro 56Wh-sa, de ez kellett ahhoz, hogy súlyát és méretét csökkenteni lehessen.

Kettő USB-C port került rá, ezeken keresztül lehet tölteni. A touchpad a MacBookokban találhatóhoz hasonlóan nyomásérzékelős, és haptikus visszajelzéssel imitálja a lekattintást. Négyféle szín közül választhatunk (Smaragdzöld, Asztroszürke, Misztikus szürke és Rozéarany). Kínában augusztus 24-én indul a forgalmazás, a világ más tájaira 1-2 hónappal később érkezhet meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.