Hirdetés

RGB-s SSD-t is villantott a HyperX



|

Értelemszerűen asztali gépben van értelme bevetni a Kingston új csodafegyverét, a SATA csatolófelületű HyperX Fury RGB SSD-t.

Hirdetés

A Kingston a hordozható HyperX Savage EXO SSD-je mellett egy másik mozgó alkatrész nélküli meghajtót is villantott. Ezt a gépek belsejébe szánja. A HyperX Fury RGB értelemszerűen RGB LED-es világítást kapott, méghozzá felül. Emiatt aztán elsősorban oldalablakos asztali PC-kben van értelme bevetni. 

Hirdetés

A SATA csatolófelületű meghajtó mindenesetre microUSB portot is tartogat, aminek hála készíthető belőle hordozható meghajtó, de csatlakoztatható is a világítást vezérlő eszközhöz, esetleg az alaplaphoz. Az alapcsomagban a meghajtó és az Acronis True Image található meg, míg a nagyobb csomagban egy 3,5 hüvelykes adapter, külső ház, kábelek és többfunkciós csavarhúzó is. 

Az SSD a Marvell 88SS1074-es kontrollerét használja, 3D TLC NAND flash memóriával. A HyperX Fury RGB 240, 480 és 960 GB-os méretekben érhető el, a maximális olvasási és írási sebessége 550 és 480 MB másodpercenként. USB-n értelemszerűen kevesebb. Az élettartamuk során a meghajtók 120, 240 és 480 TB megírt adatot viselnek el.

Egyébként több érdekes újdonságot is elhozott idén a HyperX a Computex kiállításra. Láttuk például a DC1000M SSD-t, ami egy viszonylag méretesebb házban csücsül, de ennek oka van: 7,6 TB kapacitást rejt. A nagyobb kivitel persze nem nagyon zavarja majd a laptopok vékonyságát, hiszen ezt a modellt inkább adatközponti felhasználásra tervezték, de azért 7,6 tera SSD formában tényleg nem semmi. Szolidabb külső kivitelben, már asztali PC-be is simán beletuszkolható a DC500M, ami "csak" 3,84 TB kapacitású, de ez is simán kiválthat egy merevlemezt... bár az árát egyelőre csak sejtjük, és ez azért még visszafoghatja a lovakat.

Ami viszont elérhető árszinten szeretne otthoni SSD-t, az az új A2000 felé kacsintgathat, a PCIe kompatibilis X4-es apróságból ugyan hiányzik a DRAM, de mivel az SSD árak folyamatosan csökkennek, ebből valóban lehet mainstream siker.

Memóriák terén nem tudtuk nem észrevenni, hogy a Predator RGB után a Fury család is megkapta a színes világítást. Ez kissé olcsóbb a nagytesónál, de ugyanúgy lehet szoftveresen állítani a fényhatásokat és szinkronizálni az alaplappal.

Megnyomkodtunk egy új HyperX billentyűzetet is: az Alloy Origins attól különleges, hogy immár a Kingston saját gyártásában készülő mechanikus kapcsolókat építették bele. A kapcsoló 80 millió leütésre képes a gyártó ígérete szerint, a billentyűzet pedig természetesen RGB világítással pompázik, és stílusos alumínium házba került.

Végül láttunk egy új, baráti árcímkésnek hirdetett headsetet: a belépő szintű Stinger vezeték nélküli, könnyed kivitelű, és bár nem az az über-ergonómikus fajta, azért egész jól simul a fejre, így viszont nem kellett az egekbe tornászni az árát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.