Hirdetés

RGB-vel támadnak a Corsair új, DDR5-ös memóriái



|

A sebességé és a dizájné a főszerep a fremonti márka újdonságaiban.

Hirdetés

A magas árak és a szűkös készletek miatt ugyan még messze vagyunk attól, hogy DDR5-ös memóriák ketyegjenek a legtöbb gamer PC-ben, de egyértelműen elérkezett az új szabvány kora, s a gyártók sorra állnak elő a maguk megoldásaival.

A Corsair most a meglévő palettáját bővítette két új modullal, melyek beépített RGB-vel és 6000 MT/s feletti sebességgel csábítják a vásárlókat.

Hirdetés

A 2X16 GB-os, kétcsatornás Dominator Platinum RGB két kivitelben, 6200 MT/s és 6400 MT/s sebességgel kerül a boltokba. Az előbbit CL36-39-39-76 időzítés jellemzi 1,30 V feszültséggel, az utóbbinál pedig  CL38-40-40-84 időzítést és 1,35 V-os feszültséget kapunk. A 6200-6400 MT/s sebesség jelentős ugrás a Dominator-széria eddigi csúcsát képviselő modulokhoz képest, amik "csak" 5,600 MT/s sebességet kínálnak, de még nem lépi túl a JEDEC-szabvány 6400 MT/s-os határát.

A DDR5 memória IC-ket, a PMIC-t és az egyedi, 10 rétegű PCB-t egy fekete eloxált alumínium DHX hűtőborda tartja a megfelelő hőmérsékleten, a tetején 12 testreszabható Capellix RGB LED-del. A memória RGB rendszerének konfigurálásához a Corsair iCUE szoftvere szükséges.

A többi DDR5-ös memóriához hasonlóan a Corsair újdonságai is támogatják az XMP 3.0-t, vagyis a behelyezés után választhatunk az automatikus overclock-profilok közül. Ez normál esetben a BIOS-ban vagy az UEFI-ban lehetséges, az iCUE-ba épített XMP Managernek hála azonban még ezt a bűvészkedést is megspórolhatjuk. A szoftverben ugyanis akár három XMP 3.0 profil is elmenthető, melyek között könnyedén választhatunk.

A 2x16GB DDR5-6200 modul ára 515 dollár a Corsair weboldalán, míg a 2x16GB DDR5-6400-as kitért 600 dollárt kér a gyártó. A Corsair a Dominator Platinum RGB készletek a szokásos élethosszig tartó garanciával érkeznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.