Hirdetés

Robotautót tesztelt az Apple



|

A Szilícium-völgyben szúrták ki az Apple sofőr nélkül is működő Lexusát.

Hirdetés

Az Apple ebben a hónapban kapott engedélyt arra, hogy robotautókkal kapcsolatos technológiát teszteljen Kaliforniában. Most pedig előkerült az első videó, amelyben egy almás tesztjármű látható. 

Hirdetés

Egy fehér Lexus RX 450h SUV-ről van szó, amit valahol a Szilícium-völgyben szúrtak ki és vettek videóra. Az anyagot a Bloomberg Newsnak továbbították. 

Az autón a megszokott, harmadik felektől származó szenzorok láthatóak, úgy, mint például a Velodyne által készített LIDAR szenzor, két radaregység és számos kamera. 

Egyelőre senki sem tudja, hogy milyen adatokat gyűjt az Apple. A Project Titan meglehetősen titkos program, de azt már tudjuk a szivárgásoknak hála, hogy az Apple letett a saját robotautójának a megépítéséről. Ehelyett inkább a robotautókhoz bevethető szoftvereken dolgozik majd, amelyeket a jelenlegi autógyártóknak fejlesztene. 

Amikor az Apple megkapta az engedélyt a tesztelésre, azt mondta, hogy komoly befektetéseket eszközöl a gépi tanulás és az automatizáció terén, az eredményeit pedig a közlekedésben is kamatoztatná. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.