Hirdetés

Robotokhoz készült az NVIDIA Jetson AGX Xavier modulja



|

Megérkezett az eddigi legdrágább Jetson modul, ami viszont 20-szor erősebb és 10-szer hatékonyabb, mint a TX2.

Hirdetés

Az NVIDIA nevéről általában a videokártyák jutnak eszünkbe, de a cég csinált már alacsony fogyasztású processzorokat és egyebeket is. Egy ideje pedig kiemelt figyelmet fordít az autóiparra és a robotokra is. 2015-ben a Jetson TK1 fejlesztői csomag egy robotokba, drónokba és önjáró eszközökbe szánt rendszermodul volt, míg két évvel később a Jetson TK2 olcsóbban, jóval nagyobb teljesítménnyel frissített. 

Hirdetés

Most pedig itt az NVIDIA Jetson AGX Xavier, ami mindent új szintre repít. A 10-30 wattos modul akár 32 billió számítást is képes egy másodperc alatt elvégezni, ha mélytanulásról vagy gépi látásról van szó. Ez az eddigi legdrágább Jetson modul, minimum 1000 rendelés mellett 1099 dollárba kerül egy darab. 

Cserébe 20-szor erősebb és 10-szer hatékonyabb, mint a TX2. 

Van benne egy 8-magos NVIDIA Carmel ARMv8.2 64-bites processzor, 512-magos NVIDIA Volta grafika 64 tensor maggal, dupla mélytanulást gyorsító engine, gépi látást gyorsító engine, HD videokodek, 256 bites memóriabusz 137 GB per másodperces sávszélességgel, 16 GB LPDDR4x RAM és 32 GB eMMC 5.1 tárhely, többek között. 

Az NVIDIA szerint a modul képes egyszerre két 8K@30fps videostreamet dekódolni, vagy egyszerre hat 4K@60fps streamet. Vagy 52 darab 1080p@30fps streamet. 1299 dollárért pedig fejlesztői kit is akad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.