Hirdetés

RTX kártyád van? Mostantól a webes videók is szebbek lesznek



|

Hivatalosan is elérhetővé vált a zöldek technológiája, ami a YouTube és Netflix videókat skálázza fel.

Hirdetés

Az év eleji CES-en rántotta le a leplet az Nvidia a VSR (Video Super Resolution) névre keresztelt algoritmusról, ami a ma élesedő driver frissítéssel vált mindenki számára elérhetővé. Már amennyiben mindenki alatt azokat értjük, akiknek RTX 3000-es vagy RTX 4000-es kártya dolgozik a gépében. Ők búcsút mondhatnak a darabos 480p videóknak.

A VSR lényege, hogy a DLSS-hez hasonlóan némi mesterséges intelligenciával megtámogatott mágiával felskálázza a streamelt videókat, ami különösen hasznos lehet azoknak, akik 1440p-s vagy 4K-s monitort használnak, miközben az interneten elérhető tartalom 90%-a legjobb esetben is csak 1080p-s.

Hirdetés

Az Nvidia VSR eltűnteti az összemosott részeket, artifactokat, elsimítja az éleket, ami különösen sokat jelent majd például a streamekből áttöltött VOD-ok esetében, amik egyébként is alacsony bitrátával kerültek fel például a YouTube-ra.

Persze a VSR sem tud csodát tenni, és elsősorban a lassan mozgó tartalmat javítja fel, a sportközvetítéseknél nem teljesít kiemelkedően, arról nem is beszélve, hogy laptopok esetében akár az üzemidőt is csökkentheti, hiszen a böngésző megnyitása azonnal jobban dolgoztatja a GPU-t.

Mindenesetre aki kíváncsi, annak a legfrissebb, 531.18-as drivert kell letöltenie, a funkció már éles a Chrome és Edge böngészőkben. Ha minden jól megy, hamarosan az RTX 2000-es kártyákkal rendelkezők számára is elérhetővé válik a feature.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.