Hirdetés

Ryzen 7000-es gép elérhető áron? Az alaplapon nem nagyon tudsz spórolni



|

Elmúltak már azok az idők, amikor olcsón hozzá lehetett jutni a belépő szintű alaplapokhoz.

Hirdetés

Augusztus végén élőben is megnéztük és megtapogattuk Kölnben az Asus  X670-es alaplapjait, amikbe az AMD új, Ryzen 7000-es processzorait lehet bepattintani. Akkor csak a csúcskategóriát leplezte le a vállalat, sokan viszont inkább a belépő szintű és középkategóriás gépekbe szánt, B-szériás alaplapokat várták.

Az AMD a generációváltásoknál inkább a felső polcos processzorokra koncentrál, így itt nem érdemes hatalmas áresésre számítani, ahogy a DDR5 memóriák iránti hirtelen keresletnövekedés sem fogja olcsóbbá tenni a modulokat. Sokan tehát abban reménykedtek, hogy majd az alaplapokon tudnak spórolni.

Hirdetés

Hazai kiskereskedelmi forgalomban 137 ezer forintos volt a legolcsóbb X670-es alaplap amit találtunk, de realisztikusan inkább a 170-200 ezer forintos árkategóriában érdemes keresgélni. Ehhez képest a legolcsóbb B650-es lappal is mindössze pár ezer forintot tudunk spórolni, ugyanis 134 ezer forint alatt nem igazán találtunk alaplapot. Persze a hullámvasutakat megszégyenítő árfolyam-ingadozások és az elszálló infláció láttán alapvetően nincs okunk csodálkozni a magas árakon, de a tény, hogy már az egy kategóriával olcsóbb alaplap sem megfizethetőbb, az elég elszomorító.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.