Hirdetés

S Módot kap a Windows 10



|

A jövő évtől nincs Windows 10 S, ugyanakkor mindegyik verzióban lesz S Mód.

Hirdetés

A Microsoft jövőre leszámol a Windows 10 S operációs rendszerrel, és ehelyett egy speciális S Módot ad mindegyik Windows 10-hez. A tervek már a múlt hónapban kiszivárogtak, de Joe Belfiore most a Twitteren is megerősítette mindezt. 

Hirdetés

Az S Mód bármelyik Windows 10-et képes lekorlátozni, hogy az kizárólag a Microsoft Store-ból származó appokat tudja futtatni. Innentől kezdve ugyanúgy működik a rendszer, mint ahogyan az eddigi Windows 10 S. Új S Mód lesz a Windows 10 Home, Enterprise és Pro verziókhoz is. 

Korábbi pletykák arra utaltak, hogy a Microsoft a Windows 10 Home-nál a felhasználók ingyenesen tilthatják majd le az S Módot, míg a Pro verziónál ha az S Mód lett aktiválva, akkor 49 dollárt kell fizetni a rendszer feloldásáért. A Microsoft hivatalosan nem erősítette meg, hogy ez így lenne, és feltehetően a részletekre még egyébként is várni kell. 

A Microsoft részéről különösen nagy óvatosságra és körültekintésre lesz szükség az S Móddal kapcsolatban. Amennyiben a PC-gyártók dönthetnek a lekorlátozásról, akkor vegyesen kerülhetnek a boltokba normál PC-k és S Módban aktivált PC-k. Amennyiben nem magyarázzák el a vásárlóknak, hogy mi a különbség, akkor sokan összezavarodhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.