Hirdetés

Saját csomagkezelőt kapott a Windows 10



|

A Microsoft Store marad a helyén, de a parancssor rajongói örülhetnek a Windows saját csomagkezelőjének.

Hirdetés

A Windows 10 parancssora messze nem számít modern kezelőfelületnek, azonban vannak, akik továbbra is rajonganak érte. Számukra remek hír az App Installer érkezése, ami a Microsoft új, windowsos csomagkezelője. Ezt a Microsoft Build fejlesztői konferencia nyitányaként mutatta be a cég, és azért fontos, mert a fejlesztők általában szöveges felületen dolgoznak, illetve Linux alatt csomagkezelőkkel telepítenek szoftvereket. 

Hirdetés

A Windowson ez másképp van, és a Microsoft hangsúlyozta, hogy az új csomagkezelő ellenére semmi nem változik, a Windows ugyanúgy lesz használható, mint eddig. Aki viszont parancssoros környezetből szeretne letölteni és később telepítgetni, az megteheti. Létezett már persze más csomagkezelő, de a Microsoft saját úton akart egyet összerakni. 

Az új csomagkezelőt jelenleg az Insiderek, azon belül is a béta csoport tagjai próbálhatják ki, az App Installer a Microsoft Store-ból telepíthető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.