Hirdetés

Saját GPU-kat fejleszt a Samsung



|

Okostelefonokba és sofőr nélküli járművekbe kerülnek majd a Samsung házon belül fejlesztett GPU-i.

Hirdetés

A Samsung rég házon belül fejleszti a saját ARM-alapú processzorait, amelyeket az okostelefonjaiban, táblagépeiben és más eszközeiben is használ. A jelek szerint azonban még nagyobb függetlenségre törekszik az óriás. 

Hirdetés

A legtöbb Exynos chip az ARM által tervezett Mali grafikus vezérlőket használja, de ez a jövőben változhat. A LinkedInen megjelent álláshirdetések szerint a Samsung olyan mérnököket keres, akik segítenek a Samsungnak saját GPU-kat fejleszteni. Ezek a cég okostelefonjaiba és sofőr nélküli autókba kerülnek, többek között. 

Konkrét részletek egyelőre nincsenek, de annyit már tudni, hogy a Samsung mindent házon belül fejlesztene, az architektúrát, az utasításkészletet és a szoftvert is. A "csúcskategóriás" GPU-kat elsőként az olcsóbb mobileszközökbe tennék bele, míg a "következőgenerációs" GPU-kat a sofőr nélküli autókba és a gépi tanulást kiaknázó eszközökbe. Azt nem tudni, hogy a csúcskategóriás GPU tudásban is az lenne, vagy csak egy jelző a fejlesztés idejére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.