Hirdetés

Saját Windows 10-et kapott Kína



|

A kínai kormány biztonsági követelményei szerint alakították át a Windows 10 China Government Editiont.

Hirdetés

A Microsoft bemutatta a Windows 10 speciális kiadását, amelyet a kínai kormány biztonsági követelményei és egyéb kérései alapján alakított át. Ez lett a Windows 10 China Government Edition, Kína saját Windows 10-e. 

Hirdetés

Az operációs rendszer mellett mutatkozott be egyébként az új Surface Pro, illetve Kínában elstartolt a Surface Laptop és a Surface Studio is. 

Az új Windows 10 China Government Edition a Windows 10 Enterprise Editionre épül, de például a kínai kormány saját titkosítási algoritmusait használja. Az egyes elemeket tetszés szerint lehet benne kezelni és letiltani, mint például a OneDrive-ot. 

A kínai Lenovo számos készülékét látja majd el Kínában az új Windows 10-zel, tesztjelleggel pedig a kínai vámhivatal, Sanghaj városa és az állami tulajdonú Westone Information Technology is átvált a rendszerre. 

Ez a Windows 10 kizárólag a kínai kormány ügyfelei számára lesz elérhető a Bloomberg szerint, más cégek és kormányok nem használhatják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.