Hirdetés

Samsung chipek menthetik meg a ZTE-t



|

A Samsung Exynos chipeket adhat el a ZTE-nek, de más gyártókkal is tárgyal.

Hirdetés

A jelek szerint a Samsung elérkezettnek látja az időt arra, hogy újabb partnerek számára értékesítse az Exynos chipjeit. Mindeddig a dél-koreai óriás kizárólag a Meizu számára adta tovább a házon belül fejlesztett lapkáit, de ez jövőre megváltozik. 

Hirdetés

A Reuters beszámolója szerint a Samsung megbeszéléseket folytat a ZTE-vel az Exynos chipek eladásáról, nem sokkal azután, hogy a ZTE-t eltiltották az amerikai cégektől. A ZTE 7 évig nem kaphat amerikai termékeket, ami azt jelenti, hogy Qualcomm chipeket sem. 

Mindennek hatására a ZTE igyekezett szélesíteni a beszállítói listáját, és több partnerrel együtt dolgozni. A kínai óriás elvileg jól jöhet ki a szorult helyzetből, ugyanis a beszámolók alapján alaposan felgyorsultak a történések, mióta Donald Trump arra utasította a kereskedelmi minisztériumot, hogy mielőbb hozzák helyre, amit elbaltáztak, és tegyék vissza a térképre a ZTE-t

A cég persze akkor is profitálhat az Exynos chipekből, ha végül visszakapja a lehetőséget a Qualcomm termékek beszerzésére is. Nem a ZTE ugyanakkor az egyetlen, amely a Samsunggal megbeszéléseket folytat az Exynos chipek vásárlásáról. 

A mobilprocesszorok világában a Samsung a harmadik legnagyobb gyártó, a Qualcomm és az Apple után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.