Hirdetés

Gond volt a Samsung DRAM-gyárában



|

Beszennyeződés miatt akadtak gondok a Samsung gyárában, ennek az eredménye több millió dolláros kár lehet.

Hirdetés

A Samsung DRAM chipeket termelő gyára nemrég nehézségekbe ütközött. A problémák a jelentések szerint néhány hete adódtak, amikor is a tiszta szobák beszennyeződtek. 

Hirdetés

A tiszta szobákban beszennyeződtek azok az eszközök, amelyek a DRAM chipekhez szükséges 200 milliméteres ostyák gyártásához szükségesek. A Samsung emiatt a becslések alapján több millió dolláros kárt kell, hogy elkönyveljen az ostyák kiesése miatt. 

A félvezetőgyártásban a tiszta szobák elengedhetetlenek, mert ezek tartják távol a lapkáktól a szennyeződéseket. A Samsungnál valamiért egy DRAM-gyárban ezeket a szobákat nem sikerült kellően tisztán tartani, és az ostyák feldolgozásához használt eszközök beszennyeződtek. Emiatt pedig maguk az ostyák is. 

A Samsung szerint bár több millió dollár lehet a kár értéke, a DRAM-piacra nem lesz jelentős hatással a dolog, a termelés jelenleg a tervezett ütemben halad, a problémákat megoldották. A DRAM-árak remélhetőleg nem emelkednek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.