Hirdetés

Újabb vagyont fektet a NAND flash memóriákba a Samsung



|

Újabb 8 milliárd dollárt fektet kínai gyárakba a Samsung, emiatt persze a NAND flash vételárak is csökkenhetnek.

Hirdetés

A Samsung úgy döntött, hogy újabb 8 milliárd amerikai dollárt fektet egy kínai NAND flash-gyárba. Ennek hála a dél-koreai gyártó fokozhatja a NAND flash lapkák termelését, ezzel egyszerre a kínai kormány kedvében is járhat egy olyan időszakban, amikor az egyre elutasítóbb a külföldi technológiai cégekkel. 

Hirdetés

Sokak számára furcsának tűnik az újabb befektetés, hiszen a Samsung negyedéves árbevételei éves szinten 50-60 százalékot zuhantak, nagyrészt a memóriapiac árazása miatt. 

A Samsung korábban a memóriatermelés korlátozásával stabilizálta volna az árakat, azonban az azóta bekövetkezett visszaesések azt mutatják, hogy ez nem igazán működött. Ezzel egyszerre egyre nagyobb a verseny is, már a kínai Yangtze Memory Technologies is elkezdte szeptemberben a 64-rétegű 3D NAND flash chipek sorozatgyártását. 

Az árak összességében még tovább csökkenhetnek, mindezek ellenére a Samsung óriási befektetést eszközöl, egy 10,8 és egy 7 milliárd dolláros előző befektetés után. A szakértők szerint ez arra utal, hogy a Samsung nem igazán tart a piac jelenlegi problémáitól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.