Hirdetés

50 TB-os merevlemezekre készül a Seagate



|

2026-ban állhat elő az 50 TB-os merevlemezekkel a Seagate, addig fokozatosan emelné a meghajtók kapacitását.

Hirdetés

A Seagate megmutatta a következő évekre vonatkozó ütemtervét, és értelemszerűen mindent megtesznek, hogy a merevlemezek ne kopjanak ki a tech világból. 

Hirdetés

Az SSD-knek sok előnye van, bizonyos helyzetekben azonban még mindig jobb egy nagy sűrűségű merevlemez. Akkor is ideálisak ezek, ha a keresési idő a tárolt médiatartalmaknál nem annyira fontos. 

A Seagate nagy erőkkel dolgozik a HAMR technológiáján, amellyel növelné a hagyományos HDD-k sűrűségét. 

A tervek szerint 2020-ban érkeznek a 18 és 20 TB kapacitású merevlemezek. Ezt szinte biztosra is vehetjük, nemrég ugyanis befutottak a 16 TB-os modellek. Ezek még régebbi technológiákat is használnak, mint CMR vagy SMR. 

A HAMR később debütál majd, 20 TB-os kapacitás fölött. 2026-ra aztán eljut az 50 TB-os merevlemezekig a Seagate. A teljesítményt pedig úgy növelnék, hogy egy helyett két olvasó/író fejegységet építenek majd be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.