Hirdetés

Szerdán indul a virtuális SecWorld konferencia, kövesd te is velünk!



|

Az informatikai biztonságról szóló rendezvényt nem virtuálisnak tervezték, de az lett belőle a járványhelyzet miatt - ám ez még egy apropót szolgáltat ahhoz, hogy a legújabb fenyegetésekről, biztonsági kérdésekről és megoldásokról essen szó.

Hirdetés

A SecWorld konferencia a céges biztonságról, a szervezetekre és munkavállalókra leselkedő digitális veszélyekről és az ezekre adható megoldásokról szól, és a szervező Computerworld idén is azt tervezte, hogy hagyományos keretek között rendezi meg az eseményt. Közbeszólt azonban a koronavírus és az összes ebből következő kijárási, utazási korlátozás, valamint a csoportos események ideiglenes leállása. Ezáltal az idei SecWorld - számos más rendezvényhez, sőt a mindennapi életünk eseményeihez hasonlóan - az online térbe költözik.

Hirdetés

Miről szól a SecWorld 2020 virtuális konferencia?

Az online tér pedig mostanában pont ugyanezen okokból még egy fokkal veszélyesebb és bizonytalanabb hellyé vált. Az otthoni munkavégzés, a virtuális kommunikáció és a sok helyre elosztott információ-kezelés megannyi csábító lehetőséget adott az internetes bűnözőknek és szerencsevadászoknak, a kibertér alvilága kíméletlenül kihasználja a járvány okozta félelmeket, az infokommunikációs csatornáknak a kényszerű távmunka miatt megnövekedett sebezhetőségét.

Mind a járványra, mind pedig az új fenyegetésekre sürgető, azonnali válaszokat kell találni. Vállalatok sokasága állt le az emberélet védelmében, az eddig használt jó gyakorlatok nagy része megkérdőjeleződött, jövőképünk lényegében köddé vált. Felforgató és valószínűleg örök nyomot hagyó események részesei vagyunk. Még fontosabb lett, hogy gyorsan, lehetőleg egy másodpercen belül tudjunk reagálni az incidensekre, az elérhető legkorszerűbb adatvédelmi megoldásokat alkalmazzuk, és ha eddig volt is rés a pajzson, azt sürgősen szüntessük meg.

Hogyan lehet követni az idei SecWorld konferenciát?

Az idei SecWorld április 29-én, szerdán 9 órakor kezdődik, és élőben lehet követni a Computerworld YouTube csatornáján illetve Facebook oldalán. Ha pedig valaki interaktív módon szeretne részt venni, tehát hozzászólni az előadásokhoz, illetve kérdéseket feltenni a kerekasztal-beszélgetések résztvevőinek, az látogasson el a SecWorld 2020 aloldalára, ahol egy ingyenes regisztráció után találja meg a kérdésfeltevésre használható felületet. Az előadások és beszélgetések bontását, az előadók és a témák részletesebb ismertetését is ezen az oldalon lehet megnézni. Várunk mindenkit!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.